Publications Repository - Gdańsk University of Technology

Page settings

polski
Publications Repository
Gdańsk University of Technology

Treść strony

In vitro studies of polyphenols, antioxidants and other dietary indices in kiwifruit (Actinidia deliciosa)

Opisano wyniki badań poziomu protein oraz potencjału przeciwutleniającego w próbkach owoców kiwi, przechowywanych i dojrzewających w atmosferze etylenu ( w ciągu pierwszych 10 dni). Próbki owoców kiwi podzielono (w sposób przypadkowy) na dwie grupy:-próbki nie poddawane obróbce,-próbki poddawane obróbce (dojrzewanie w atmosferze etylenu).W próbkach oznaczano między innymi: wolne cukry, proteiny, polifenole oraz zdolność przeciwutleniającą. Stwierdzono, że dojrzewanie w atmosferze etylenu dodatnio wpływa na zdolność przeciwutleniającą owoców oraz wzrost stężenia poszczególnych związków.

Authors

Additional information

Category
Publikacja w czasopiśmie
Type
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Language
angielski
Publication year
2006

Source: MOSTWiedzy.pl - publication "In vitro studies of polyphenols, antioxidants and other dietary indices in kiwifruit (Actinidia deliciosa)" link open in new tab

Portal MOST Wiedzy link open in new tab