Publications Repository - Gdańsk University of Technology

Page settings

polski
Publications Repository
Gdańsk University of Technology

Treść strony

Czynniki i procesy wpływające na jakość środowiska wewnętrznego w pomieszczeniach przeznaczonych do przygotowywania posiłków

Jakość powietrza wewnętrznego w różnego typu pomieszczeniach od niemal pół wieku stanowi jeden z istotnych tematów poruszanych przez naukowców wielu obszarów nauk takich jak chemia, medycyna, inżynieria środowiska czy projektowanie i konstruowanie systemów wentylacji. Specyficznym (pod względem źródeł emisji, typu oraz ilości zanieczyszczeń mogących występować w powietrzu pomieszczenia) rodzajem mikrośrodowiska wewnętrznego, stanowiącym obiekt badań są pomieszczenia, w których przygotowuje i konsumuje się posiłki i to zarówno w gospodarstwach domowych, jak i w obiektach masowego żywienia (ze względu na wykonywane tam zwyczajowo czynności).

Authors

Additional information

Category
Publikacja w czasopiśmie
Type
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Language
polski
Publication year
2017

Source: MOSTWiedzy.pl - publication "Czynniki i procesy wpływające na jakość środowiska wewnętrznego w pomieszczeniach przeznaczonych do przygotowywania posiłków" link open in new tab

Portal MOST Wiedzy link open in new tab