Publications Repository - Gdańsk University of Technology

Page settings

polski
Publications Repository
Gdańsk University of Technology

Treść strony

Investigation of Taste Substances by five Channel Lipid-Polymer Membrane Sensor.

Badano substancje o różnych stężeniach należące do czterech klas smaku za pomocą pięcio-kanałowego sensora opartego o elektrody jonoselektywne z różnymi membranami polimerowo-lipidowymi. Stwierdzono, że sensor jest czuły na zmiany stężeń chlorowodorku chininy, kawsu cytrynowego i chlorku sodu, przeciwnie jak w przypadku sacharozy. Na podstawie tych wyników można przypuszczać, że sensor może być zastosowany do roztworów składających się z dwóch substancji nalężących do różnych klas smaku.

Authors

Additional information

Category
Aktywność konferencyjna
Type
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Language
angielski
Publication year
2004

Source: MOSTWiedzy.pl - publication "Investigation of Taste Substances by five Channel Lipid-Polymer Membrane Sensor." link open in new tab

Portal MOST Wiedzy link open in new tab