Publications Repository - Gdańsk University of Technology

Page settings

polski
Publications Repository
Gdańsk University of Technology

Treść strony

Właściwości fizyczne mieszanek trójskładnikowych zawierających masło kakaowe. Physical properties of ternary fat blends containing cocoa butter.

Badano właściwości fizyczne (zawartość fazy stałej i charakterystyki topnienia) trójskładnikowych mieszanek zawierających obok masła kakaowego, tłuszcz mleczny oraz frakcję łoju o wąskim zakresie topienia. W porównaniu z tłuszczem mlecznym, frakcja łoju w mniejszym stopniu ograniczała powstawanie formy beta oraz obniżała zawartość fazy stałej w mieszance.

Authors

Additional information

Category
Aktywność konferencyjna
Type
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Language
polski
Publication year
2004

Source: MOSTWiedzy.pl - publication "Właściwości fizyczne mieszanek trójskładnikowych zawierających masło kakaowe. Physical properties of ternary fat blends containing cocoa butter." link open in new tab

Portal MOST Wiedzy link open in new tab