Publications Repository - Gdańsk University of Technology

Page settings

polski
Publications Repository
Gdańsk University of Technology

Treść strony

Badanie przebiegu hydrolizy enzymatycznej ogrzewanego oleju oliwkowego i słonecznikowego

Badano przebieg enzymatycznej hydrolizy ogrzewanych olejów oliwkowych (Extra Virgin i Sansa) oraz słonecznikowego. Hydroliza prowadzona była w obecności lipazy trzustkowej w warunkach symulujących proces trawienia. Przebieg lipolizy badano metodą HPSEC. Stwierdzono, że ogrzewane oleje oliwkowe ulegały lipolizie wolniej niż olej słonecznikowy o wyższym stopniu przemian termooksydatywnych.

Authors

Additional information

Category
Aktywność konferencyjna
Type
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Language
polski
Publication year
2005

Source: MOSTWiedzy.pl - publication "Badanie przebiegu hydrolizy enzymatycznej ogrzewanego oleju oliwkowego i słonecznikowego" link open in new tab

Portal MOST Wiedzy link open in new tab