Publications Repository - Gdańsk University of Technology

Page settings

polski
Publications Repository
Gdańsk University of Technology

Treść strony

On the new possibility of applying oscillating liquid membrane systems for melecular recognition substances responsible for taste.

Sugerowano wczesniej, że układy osylacyjne z membraną ciekłą mogą być uzyte do opracowania sensora smaku. zbadano wpływ substancji odpowiedzialnych za smak należacych do czterech klas samku na charakterystyki osylacyjne oscylatora z mambrana ciekłą i kationowym surfaktantem chlorkiem benzylodimetylotetradecyloamonionowym. Wykazano,że niezaleznie od natury rozpuszczalnika organicznego w membranie ciekłej charkterystyki oscylacyjne są czułe na substancje smakowe w fazie akceptorowej.

Authors

Additional information

Category
Publikacja w czasopiśmie
Type
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Language
angielski
Publication year
2005

Source: MOSTWiedzy.pl - publication "On the new possibility of applying oscillating liquid membrane systems for melecular recognition substances responsible for taste." link open in new tab

Portal MOST Wiedzy link open in new tab