Repozytorium publikacji - Politechnika Gdańska

Ustawienia strony

english
Repozytorium publikacji
Politechniki Gdańskiej

Treść strony

Wpływ zawartości jonów chlorkowych w brzeczce i piwie na korozję wżerową instalacji browarniczych

Przedstawiono wyniki badań wpływu zawartości jonów chlorkowych w piwie na zagrożenie korozja wżerową stali stopowej. Badania wskazują, że wzrost stężenia jonów chlorkowych zwiększa zagrożenie korozją wżerową, występuje brak prostej korelacji pomiędzy zawartością jonów chlorkowych a podatnością stali na korozję.

Autorzy

Informacje dodatkowe

Kategoria
Publikacja monograficzna
Typ
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Język
polski
Rok wydania
2010

Źródło danych: MOSTWiedzy.pl - publikacja "Wpływ zawartości jonów chlorkowych w brzeczce i piwie na korozję wżerową instalacji browarniczych" link otwiera się w nowej karcie

Portal MOST Wiedzy link otwiera się w nowej karcie