Repozytorium publikacji - Politechnika Gdańska

Ustawienia strony

english
Repozytorium publikacji
Politechniki Gdańskiej

Treść strony

An odor-sensing system - powerful technique for foodstuff studies

This work examines gas sensor array technology combined with multivariate data processing methods and demonstrates a promising potential for rapid, non-destructive analysis of food. Main attention is focused on detailed description of sensor used in e-nose instruments, construction, and principle of operation of these systems. Moreover, this paper briefly reviews the progress in the field of artificial olfaction and future trends in electronic nose technology, namely, e-nose based on mass spectrometry. Further discussion concerns a comparison of artificial nose with gas chromatography-olfactometry and the application of e-nose instruments in different areas of food industry.

Autorzy

Informacje dodatkowe

Kategoria
Publikacja w czasopiśmie
Typ
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Język
angielski
Rok wydania
2011

Źródło danych: MOSTWiedzy.pl - publikacja "An odor-sensing system - powerful technique for foodstuff studies" link otwiera się w nowej karcie

Portal MOST Wiedzy link otwiera się w nowej karcie