Repozytorium publikacji - Politechnika Gdańska

Ustawienia strony

english
Repozytorium publikacji
Politechniki Gdańskiej

Treść strony

Odzyskiwanie białek serwatkowych - dobór zakresu parametrów procesowych

Procesom przetwórczym w przemyśle mleczarskim towarzyszy powstawanie dużej ilości odpadów płynnych. Na podstawie przeprowadzonych badań stwierdzono, że do odzyskiwania białek z serwatki można z dobrym skutkiem stosować separację pianową, umożliwiającą znaczące obniżenie ChZT ścieków mleczarskich.

Autorzy

Informacje dodatkowe

Kategoria
Aktywność konferencyjna
Typ
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Język
polski
Rok wydania
2011

Źródło danych: MOSTWiedzy.pl - publikacja "Odzyskiwanie białek serwatkowych - dobór zakresu parametrów procesowych" link otwiera się w nowej karcie

Portal MOST Wiedzy link otwiera się w nowej karcie