The specific chemical composition of vegetables belonging to Brassicaceace , as regard both nutrients and non-nutrients, renders them particularly suitable for the health food production chain. The ability of these plants to accumulate heavy metals may be utilised for phytoremediation of arable soils, but also as a vehicle to fortify foods in micronutriens such as selenium. The bioactive organosulfur compounds, especially glucosinolates and their degradation products are known to target a number of biological processes implicated in human wellbeing. Even the agricultural waaste of brassica crops represents a valuable raw material for crop protection in the process of biofumigation, at the same time constituting green manure.
Autorzy
- prof. dr hab. inż. Agnieszka Bartoszek-Pączkowska link otwiera się w nowej karcie ,
- mgr inż. Anna Piekarska link otwiera się w nowej karcie ,
- dr hab. inż. Barbara Kusznierewicz link otwiera się w nowej karcie ,
- Dominik Kołodziejski link otwiera się w nowej karcie ,
- Tadeusz Pilipczuk link otwiera się w nowej karcie ,
- mgr inż. Marzena Szczygłowska link otwiera się w nowej karcie ,
- Małgorzata Bodnar link otwiera się w nowej karcie ,
- prof. dr hab. inż. Piotr Konieczka link otwiera się w nowej karcie ,
- prof. dr hab. inż. Jacek Namieśnik link otwiera się w nowej karcie
Informacje dodatkowe
- Kategoria
- Aktywność konferencyjna
- Typ
- publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
- Język
- angielski
- Rok wydania
- 2013