Repozytorium publikacji - Politechnika Gdańska

Ustawienia strony

english
Repozytorium publikacji
Politechniki Gdańskiej

Treść strony

The innovative exploitation of Brassica vegetables in the production of quality food for health. From lab bench to field and fork.

The specific chemical composition of vegetables belonging to Brassicaceace , as regard both nutrients and non-nutrients, renders them particularly suitable for the health food production chain. The ability of these plants to accumulate heavy metals may be utilised for phytoremediation of arable soils, but also as a vehicle to fortify foods in micronutriens such as selenium. The bioactive organosulfur compounds, especially glucosinolates and their degradation products are known to target a number of biological processes implicated in human wellbeing. Even the agricultural waaste of brassica crops represents a valuable raw material for crop protection in the process of biofumigation, at the same time constituting green manure.

Autorzy

Informacje dodatkowe

Kategoria
Aktywność konferencyjna
Typ
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Język
angielski
Rok wydania
2013

Źródło danych: MOSTWiedzy.pl - publikacja "The innovative exploitation of Brassica vegetables in the production of quality food for health. From lab bench to field and fork." link otwiera się w nowej karcie

Portal MOST Wiedzy link otwiera się w nowej karcie