W pracy tej oleje fuzlowe, produkt uboczny pozostały z produkcji alkoholu spożywczego w destylarniach i gorzelniach, badano jako alternatywne źródło węgla w stosunku do komercyjnego produktu – etanolu. Z uwagi na fakt, iż węgiel organiczny znacząco wpływa na bakteriocenozę osadu czynnego, struktura mikroorganizmów oraz zróżnicowanie biomasy występującej w rektorach analizowana była za pomocą fluorescencyjnej hybrydyzacji in situ (FISH).
Autorzy
- dr inż. Karolina Fitobór link otwiera się w nowej karcie ,
- prof. dr hab. inż. Aneta Łuczkiewicz link otwiera się w nowej karcie ,
- dr inż. Joanna Majtacz link otwiera się w nowej karcie ,
- dr hab. Katarzyna Jankowska link otwiera się w nowej karcie ,
- prof. dr hab. inż. Jacek Mąkinia link otwiera się w nowej karcie
Informacje dodatkowe
- Kategoria
- Publikacja monograficzna
- Typ
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
- Język
- polski
- Rok wydania
- 2013