Repozytorium publikacji - Politechnika Gdańska

Ustawienia strony

english
Repozytorium publikacji
Politechniki Gdańskiej

Treść strony

Kinetics and mechanism of the chemically modified starches during gelatinization.

Native starch was silicated by means of microwave-assisted reactions with varying doses of reagents. Resulting products were characterized by DSC and HMR-relaxation methods. It was observed that the hydratation of the silicated starches during gelatinization decreases when compared to that of the native potato starch. The amount of unfrozen water for ungelitinizated silicated starches are less than in control samples. At the same time, the less mobile water population in the experiment is three times more than in the control. These changes, just as the gelatinization temperature decrease, can be a consequence of starch distructure under microwave irradiation and chemical modification.

Autorzy

Informacje dodatkowe

Kategoria
Publikacja monograficzna
Typ
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Język
angielski
Rok wydania
2013

Źródło danych: MOSTWiedzy.pl - publikacja "Kinetics and mechanism of the chemically modified starches during gelatinization." link otwiera się w nowej karcie

Portal MOST Wiedzy link otwiera się w nowej karcie