Repozytorium publikacji - Politechnika Gdańska

Ustawienia strony

english
Repozytorium publikacji
Politechniki Gdańskiej

Treść strony

Smoking: Traditional

Smoking, drying, and salting belong to the oldest methods of food preservation. Meat hung by the fire was preserved by a combination of drying and smoking. Often the raw material was first pickled in brine. In different regions of the world various procedures have been developed, best suited for treating meats and fish for specific purposes. Smoking extended the shelf life and imparted very desirable, new sensory properties to the products. The role of its preservative effect decreased with the advent of canning, modern chilling, and freezing, whereas the aspects of flavoring and safety gained importance. Nowadays smoking is applied in many forms to treat as much as 40–60% of the total amount of meat products.

Autorzy

Informacje dodatkowe

DOI
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego link otwiera się w nowej karcie 10.1016/b978-0-12-384731-7.00227-0
Kategoria
Publikacja monograficzna
Typ
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Język
angielski
Rok wydania
2014

Źródło danych: MOSTWiedzy.pl - publikacja "Smoking: Traditional" link otwiera się w nowej karcie

Portal MOST Wiedzy link otwiera się w nowej karcie