The key elements responsible for the quality of food are the technologies used toprocess raw materials and preserve obtained products. The aim of this paper wasto investigate the effect of package type (bags made from low density polyethylene[PE-LD] and the metallized polyethylene terephthalate [PET met/PE foil]) onselected quality parameters of the chilled stored red sauerkraut. Vegetables wereanalyzed before packaging and after 1, 2, 3 and 4 months of chilled storage in twotypes of a package. It has been found that the package type used had no statisti-cally significant (P > 0.05) effect on v itamin C, total polyphenols, thiocyanatescontents and antioxidant activity of the chilled stored red sauerkraut .
Autorzy
- dr Joanna Kapusta-Duch,
- dr hab. inż. Barbara Kusznierewicz link otwiera się w nowej karcie ,
- Teresa Leszczyńska,
- Barbara Borczak link otwiera się w nowej karcie
Informacje dodatkowe
- DOI
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego link otwiera się w nowej karcie 10.1111/jfpp.13105
- Kategoria
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ
- artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
- Język
- angielski
- Rok wydania
- 2017