Brassica vegetables, including white cabbage, both fresh and sour (Brassica oleracea L. var. capitata L.), contain a lot of valuable metabolites which are effective in chemoprevention of cancer as documented by numerous studies. This work investigates the effect of different packaging types; low density polyethylene (PE-LD) and metalized polyethylene terephthalate (PET met/PE) with polyethylene bags on selected quality parameters in chill-stored white sauerkraut. Sauerkraut was subjected to refrigerated storage for 4 months. Every month, stored sauerkraut was analyzed in terms of vitamin C, total phenolic compounds content and antioxidant activity. Statistical analysis demonstrated that the type of packaging had a signifi cant infl uence on the antioxidant activity of chilled stored sauerkraut.
Autorzy
- dr Joanna Kapusta-Duch,
- dr hab. inż. Barbara Kusznierewicz link otwiera się w nowej karcie ,
- Teresa Leszczyńska,
- Barbara Borczak link otwiera się w nowej karcie
Informacje dodatkowe
- DOI
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego link otwiera się w nowej karcie 10.1515/pjfns-2016-0014
- Kategoria
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ
- artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
- Język
- angielski
- Rok wydania
- 2017