This chapter presents a proposal of the use of electronic noses in the monitoring of indoor air quality. The main focus is put on the detailed characteristics of today’s indoor air quality control methods, the types of pollution in the air, and the development of electronic noses for air testing. Currently, scientists seek methodological and structural solutions that would enable real-time online indoor air control. It has been shown that using electronic noses in this situation is advantageous. In addition, potential uses of these devices are discussed, with particular focus on closed food processing spaces. The authors of the chapter argue that in the near future, the proposed solution could improve the quality of indoor air and thus the health of the users of the indoor environments, as well as the quality of the products prepared there.
Autorzy
- dr inż. Tomasz Majchrzak link otwiera się w nowej karcie ,
- dr inż. Wojciech Wojnowski link otwiera się w nowej karcie ,
- dr inż. Tomasz Dymerski link otwiera się w nowej karcie ,
- dr hab. inż. Jacek Gębicki link otwiera się w nowej karcie ,
- prof. dr hab. inż. Jacek Namieśnik link otwiera się w nowej karcie
Informacje dodatkowe
- DOI
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego link otwiera się w nowej karcie 10.4018/978-1-5225-3862-2
- Kategoria
- Publikacja monograficzna
- Typ
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
- Język
- angielski
- Rok wydania
- 2018
Źródło danych: MOSTWiedzy.pl - publikacja "Electronic Noses for Indoor Air Quality Assessment" link otwiera się w nowej karcie