The aim of this study was to elaborate a method of estimation of activity of surface muscles acting at the temporomandibular joint of the healthy subjects by using a surface electromyography (EMG). The scope of this study involved testing chosen jaw motions (open, close, lateral deviation) and process of mastication occurring during eating food with different toughness (chewing gum, cereal and carrot) by using mixed sides, right side and left side of the jaw.
Autorzy
- dr hab. inż. Wiktoria Wojnicz link otwiera się w nowej karcie ,
- dr hab. inż. Izabela Lubowiecka link otwiera się w nowej karcie ,
- dr hab. inż. Agnieszka Tomaszewska link otwiera się w nowej karcie ,
- dr inż. Katarzyna Szepietowska link otwiera się w nowej karcie ,
- mgr inż. Paweł Michał Bielski link otwiera się w nowej karcie
Informacje dodatkowe
- DOI
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego link otwiera się w nowej karcie 10.1063/1.5092108
- Kategoria
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ
- publikacja w in. zagranicznym czasopiśmie naukowym (tylko język obcy)
- Język
- angielski
- Rok wydania
- 2019