Gas chromatography coupled with mass spectrometry and food chemistry have been tightly linked since the 1960s. This setup is also an integral part of the omics studies when it comes to low mass metabolites. Therefore, the marriage of GC-MS and foodomics is obvious. Two-dimensional gas chromatography coupled with mass spectrometry fits perfectly within the latest trends in foodomics, since it is tailored for holistic food analysis. In this article, the authors will focus on the current trends in 1D and 2D GC-MS-based foodomics.
Autorzy
- dr inż. Tomasz Majchrzak link otwiera się w nowej karcie ,
- dr inż. Kaja Kalinowska link otwiera się w nowej karcie ,
- Martyna Lubinska-Szczygeł link otwiera się w nowej karcie ,
- Anna Różańska link otwiera się w nowej karcie ,
- dr inż. Tomasz Dymerski link otwiera się w nowej karcie ,
- prof. dr hab. inż. Waldemar Wardencki link otwiera się w nowej karcie ,
- prof. dr hab. inż. Jacek Namieśnik link otwiera się w nowej karcie
Informacje dodatkowe
- Kategoria
- Publikacja monograficzna
- Typ
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
- Język
- angielski
- Rok wydania
- 2021
Źródło danych: MOSTWiedzy.pl - publikacja "Recent Applications of 1D GC-MS and 2D GC-MS in Foodomics Studies" link otwiera się w nowej karcie