Repozytorium publikacji - Politechnika Gdańska

Ustawienia strony

english
Repozytorium publikacji
Politechniki Gdańskiej

Treść strony

Nanofiltration in the food industry

Nanofiltration (NF), as a pressure-driven membrane process, has been widely demonstrated to have great potential for food processing applications. There are several advantages of this membrane process over traditional methods that makes NF suitable for food processing, such as the low thermal damage to the product, higher aroma retention, lower energy consumption, and low maintenance costs. In this chapter, according to the recent literature, a review of the main areas of NF applications in the food industry is presented, such as juice and plant extract clarification and concentration, wine application, sugar industry, dairy processing, and recovery of high-added value compounds from food wastes. The productivity and the separation performance of NF membranes toward target compounds have also been discussed.

Autorzy

Informacje dodatkowe

DOI
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego link otwiera się w nowej karcie 10.1016/c2017-0-04228-3
Kategoria
Publikacja monograficzna
Typ
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Język
angielski
Rok wydania
2020

Źródło danych: MOSTWiedzy.pl - publikacja "Nanofiltration in the food industry" link otwiera się w nowej karcie

Portal MOST Wiedzy link otwiera się w nowej karcie