Repozytorium publikacji - Politechnika Gdańska

Ustawienia strony

english
Repozytorium publikacji
Politechniki Gdańskiej

Treść strony

Food Bioactive Ingredients Processing Using Membrane Distillation

Separation processes are an important part of today’s food industries, especially in the case of specific bioactive components due to their health benefits. In general, processing of bioactive food ingredients assumes the introduction of integrated system directed to their separation, fractionation, and recovery. Recently, membrane distillation (MD) has been considered as an alternative membrane-based separation and concentration process in food technology. MD separates volatile components from aqueous feed solution into the permeate through microporous hydrophobic membranes, by means of the vapor pressure difference on both membrane sides. This chapter contains the analysis of the ongoing literature related to recovery and purification of food bioactive compounds using membrane distillation. Insights into the use of different MD configurations have been discussed and typical advantages and drawbacks over conventional technologies and other membrane processes have been highlighted.

Autorzy

Informacje dodatkowe

DOI
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego link otwiera się w nowej karcie 10.1007/978-3-030-84643-5_4
Kategoria
Publikacja monograficzna
Typ
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Język
angielski
Rok wydania
2021

Źródło danych: MOSTWiedzy.pl - publikacja "Food Bioactive Ingredients Processing Using Membrane Distillation" link otwiera się w nowej karcie

Portal MOST Wiedzy link otwiera się w nowej karcie