In this work, tetrahedrally modified MnMe0.1Co1.9O4 (Me = Zn, Mg, Li) spinels were prepared via the sol–gel synthesis method with subsequent ball-milling fragmentation. The prepared samples were evaluated as glucose–sensing catalyst. The reference MnCo2O4 spinel exhibited a sensitivity of 49 µA mM−1 cm−2 and a nonlinearity error of 5.2% in the response range from 0.02 to 1 mM. The partial substitution of cobalt in the reference spinel enhanced the glucose–sensing abilities, and the sample with Li was found to be the most active catalyst, exhibiting a sensitivity of 73.1 µA mM−1 cm−2. Finally, the proposed material was tested for selectivity in the presence of interfering sucrose.
Autorzy
- Krystian Lankauf link otwiera się w nowej karcie ,
- Katarzyna Ostrowska link otwiera się w nowej karcie ,
- dr inż. Karolina Górnicka link otwiera się w nowej karcie ,
- dr hab. inż. Jakub Karczewski link otwiera się w nowej karcie ,
- prof. dr hab. inż. Piotr Jasiński link otwiera się w nowej karcie ,
- dr hab. inż. Sebastian Molin link otwiera się w nowej karcie
Informacje dodatkowe
- DOI
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego link otwiera się w nowej karcie 10.1016/j.matlet.2022.132574
- Kategoria
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ
- artykuły w czasopismach
- Język
- angielski
- Rok wydania
- 2022