Repozytorium publikacji - Politechnika Gdańska

Ustawienia strony

english
Repozytorium publikacji
Politechniki Gdańskiej

Treść strony

Non-Nutritive Bioactive Compounds in Food of Plant Origin

The increasing knowledge on the health benefits of certain food ingredients, in particular, those of plant origin, opened the discussion of the possibility of using edible plants or their active components in the prevention of non-communicable diseases. The health-promoting properties of plant foods are related to the presence of non-nutritive compounds, mainly plant secondary metabolites, which can affect many biological mechanisms critical for the proper functioning of the human body. This chapter presents an overview of the most commonly consumed secondary metabolites found in the food, including phenolics, terpenoids, nitrogen/sulfur-containing compounds such as betalains, purine alkaloids, glucosinolates, and sulfoxides, along with their classification, examples, sources, processing effect, and health benefits.

Autorzy

Informacje dodatkowe

DOI
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego link otwiera się w nowej karcie 10.1201/9781003265955-19
Kategoria
Publikacja monograficzna
Typ
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Język
angielski
Rok wydania
2023

Źródło danych: MOSTWiedzy.pl - publikacja "Non-Nutritive Bioactive Compounds in Food of Plant Origin" link otwiera się w nowej karcie

Portal MOST Wiedzy link otwiera się w nowej karcie