Repozytorium publikacji - Politechnika Gdańska

Ustawienia strony

english
Repozytorium publikacji
Politechniki Gdańskiej

Treść strony

The Role of Proteins in Food

This chapter describes the effect of proteins on the sensory attributes and the biological value and safety of foods. The role of proteins depends on their amino acid composition and structure, on changes due to storage and processing, as well as on interactions with other food components. The effect on the sensory quality of foods is brought about by hydrophobicity, solubility, water holding capacity, gelling, film formation, and emulsifying and foaming ability. The nutritional value, as well as the safety, of proteinaceous food components depend on the natural properties of the raw materials and on the processing factors, especially temperature, access to oxygen, and chemical or enzymatic reactions. The proteins of animal and plant sources differ in their suitability for various food applications.

Autorzy

Informacje dodatkowe

DOI
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego link otwiera się w nowej karcie 10.1201/9781003265955
Kategoria
Publikacja monograficzna
Typ
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Język
angielski
Rok wydania
2023

Źródło danych: MOSTWiedzy.pl - publikacja "The Role of Proteins in Food" link otwiera się w nowej karcie

Portal MOST Wiedzy link otwiera się w nowej karcie