Repozytorium publikacji - Politechnika Gdańska

Ustawienia strony

english
Repozytorium publikacji
Politechniki Gdańskiej

Treść strony

Food components and their role in food quality

Białka, lipidy, sacharydy, składniki mineralne, woda i inne składniki wpły-wają na właściwości sensoryczne, trwałość, wartość odżywczą i zdrowotnośćżywności. W czasie przechowywania żywności i wskutek obróbki składniki ule-gają korzystnym i niepożądanym zmianom pod wpływem działania enzymów i czyn-ników środowiska.

Autorzy

Informacje dodatkowe

Kategoria
Publikacja monograficzna
Typ
rozdział w książce - monografii autorskiej/podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Język
angielski
Rok wydania
2002

Źródło danych: MOSTWiedzy.pl - publikacja "Food components and their role in food quality" link otwiera się w nowej karcie

Portal MOST Wiedzy link otwiera się w nowej karcie