Repozytorium publikacji - Politechnika Gdańska

Ustawienia strony

english
Repozytorium publikacji
Politechniki Gdańskiej

Treść strony

Rheological properties of food systems

Przedstawiono ocenę systemów żywności pod względem ich właściwości reologi-cznych. Dla określonego schematu podziału opisano podstawowe sposoby pomiaruwłaściwości w tych strukturach. Na podstawie przyjętego modelu reologicznegooraz rozpoznanych sił i zależności działających w odpowiednim zestawie skła-dników struktury żywności, określono wpływ zmian reologicznych na cechy sen-soryczne w niektórych systemach żywności.

Autorzy

Informacje dodatkowe

Kategoria
Publikacja monograficzna
Typ
rozdział w książce - monografii autorskiej/podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Język
angielski
Rok wydania
2002

Źródło danych: MOSTWiedzy.pl - publikacja "Rheological properties of food systems" link otwiera się w nowej karcie

Portal MOST Wiedzy link otwiera się w nowej karcie