Repozytorium publikacji - Politechnika Gdańska

Ustawienia strony

english
Repozytorium publikacji
Politechniki Gdańskiej

Treść strony

Modification of the properties of gelatin from skins of Baltic cod (Gadus morhua) with transglutaminase.

Celem pracy było ustalenie optymalnych warunków otrzymywania żelatyny ze skór dorsza bałtyckiego oraz modyfikacja enzymatyczna właściwości tego białka. Rybna żelatyna usieciowana przy użyciu transglutaminazy tworzy żele, które nie topią się nawet podczas ogrzewania w temperaturze 100C.

Autorzy

Informacje dodatkowe

Kategoria
Publikacja w czasopiśmie
Typ
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Język
angielski
Rok wydania
2004

Źródło danych: MOSTWiedzy.pl - publikacja "Modification of the properties of gelatin from skins of Baltic cod (Gadus morhua) with transglutaminase." link otwiera się w nowej karcie

Portal MOST Wiedzy link otwiera się w nowej karcie