Repozytorium publikacji - Politechnika Gdańska

Ustawienia strony

english
Repozytorium publikacji
Politechniki Gdańskiej

Treść strony

Oznaczanie fazy stałej w tłuszczach. Determination of solid fat content in fats.

W pracy dokonano przeglądu metod oznaczania indeksu fazy stałej (SFI - solid fat index) oraz zawartości fazy stałej (SFC - solid fat content) w tłuszczach. Obok metody NMR, obecnie powszechnie stosowanej i zalecanej przez normy, przedstawiono też inne metody analityczne które stosowano, lub stosuje się do tego typu analiz.

Autorzy

Informacje dodatkowe

Kategoria
Publikacja w czasopiśmie
Typ
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Język
polski
Rok wydania
2004

Źródło danych: MOSTWiedzy.pl - publikacja "Oznaczanie fazy stałej w tłuszczach. Determination of solid fat content in fats." link otwiera się w nowej karcie

Portal MOST Wiedzy link otwiera się w nowej karcie