Repozytorium publikacji - Politechnika Gdańska

Ustawienia strony

english
Repozytorium publikacji
Politechniki Gdańskiej

Treść strony

Antimutagenic activity of white cabbage, raw and processed, juices towards food mutagens MeIQx and PhIP.

Prezentowane badania pokazały, że soki z kapusty wykazują bardzo silne właściwości przeciwutleniające. Najaktywniejszy był sok ze świeżej kapusty, który eliminował działanie użytych mutagenów w ponad 80%. Obróbka kulinarna nieco obniżała przeciwmutagenne właściwości pozostałych soków, ale i tak wykazywały one silne działanie ochronne.

Autorzy

Informacje dodatkowe

Kategoria
Publikacja w czasopiśmie
Typ
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Język
angielski
Rok wydania
2004

Źródło danych: MOSTWiedzy.pl - publikacja "Antimutagenic activity of white cabbage, raw and processed, juices towards food mutagens MeIQx and PhIP." link otwiera się w nowej karcie

Portal MOST Wiedzy link otwiera się w nowej karcie