Publications Repository - Gdańsk University of Technology

Page settings

polski
Publications Repository
Gdańsk University of Technology

Treść strony

Antioxidants and proteins in ethylene-treated kiwifruits

W pracy porównano właściwości przeciwutleniające i profil białek owoców kiwi poddanych działaniu etylenu i powietrza. Wysokie współczynniki korelacji między całkowitą zawartością fenoli i właściwościami przeciwutleniającymi uzyskano dla trzech metod określania właściwości przeciwutleniających: ABTS, TEAC i CUPRAC. W paśmie białek owoców kiwi rozdzielonych za pomocą elektroforezy stwierdzono różnice w paśmie siarczanu dodecylu sodu w próbkach poddawanych przez kilka dni działaniu etylenu i powietrza. Na podstawie uzyskanych wyników można stwierdzić, że etylen skraca proces dojrzewania owoców.

Authors

Additional information

DOI
Digital Object Identifier link open in new tab 10.1016/j.foodchem.2007.08.070
Category
Publikacja w czasopiśmie
Type
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Language
angielski
Publication year
2008

Source: MOSTWiedzy.pl - publication "Antioxidants and proteins in ethylene-treated kiwifruits" link open in new tab

Portal MOST Wiedzy link open in new tab