W pracy przedstawiono wyniki badań wpływu obróbki termicznej (gotowanie) na zawartość związków bioaktywnych i potencjału przeciwutleniającego korzenia lotosu i cebuli białej.Wyniki badań jednoznacznie wskazują na fakt, że taki proces obróbki wpływa w znaczącym stopniu na spadek stężenia związków bioaktywnych i potencjału przeciwutleniającego.
Authors
- Myang Hee Im,
- Yong-Seo Park,
- Kyung-Sik Ham,
- Seong-Gook Kang,
- Buk-Gu Heo,
- Hanna Leontowicz,
- Maria Leontowicz,
- prof. dr hab. inż. Jacek Namieśnik link open in new tab ,
- Kasia Najman,
- Shela Gorinstein
Additional information
- DOI
- Digital Object Identifier link open in new tab 10.1080/10942911003687256
- Category
- Publikacja w czasopiśmie
- Type
- artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
- Language
- angielski
- Publication year
- 2012