Publications Repository - Gdańsk University of Technology

Page settings

polski
Publications Repository
Gdańsk University of Technology

Treść strony

The influence of different time duration of thermal processing on berries quality

Oznaczano zawartość związków bioaktywnych (polifenole, flawonoidy, taniny, antocyjany i kwas askorbinowy) oraz poziom aktywności przeciwutleniającej próbek ekstraktów (wodnych, heksanowych i acetonowych) uzyskanych z różnych gatunków owoców jagodowych. Do pomiaru poziomu aktywności przeciwutleniającej wykorzystano takie testy jak ABTS, DPPH, FRAP i CUPRAC. Zbadano wpływ czasu trwania procesu obróbki termicznej na zawartość bioaktywnych i poziom aktywności przeciwutleniającej.

Authors

Additional information

Category
Publikacja w czasopiśmie
Type
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Language
angielski
Publication year
2012

Source: MOSTWiedzy.pl - publication "The influence of different time duration of thermal processing on berries quality" link open in new tab

Portal MOST Wiedzy link open in new tab