Publications Repository - Gdańsk University of Technology

Page settings

polski
Publications Repository
Gdańsk University of Technology

Treść strony

Zakres, rozwój i znaczenie chemii żywności

Chemia żywności jest nauką o właściwościach składników żywności, o przemia-nach tych związków w czasie przechowywania i przetwarzania surowców orazproduktów żywnościowych, a także o roli jaką odgrywają różne substancje wtworzeniu cech sensorycznych. Akademickie ośrodki badań i kształcenia w zak-resie nauki o żywności mają w Polsce w większości rodowód sięgający WyższejSzkoły Rolniczej w Dublanach i Akademii Technicznej we Lwowie z końca XIXwieku.

Authors

Additional information

Category
Publikacja monograficzna
Type
rozdział w książce - monografii autorskiej /podręczniku o zasięgu krajowym
Language
polski
Publication year
2002

Source: MOSTWiedzy.pl - publication "Zakres, rozwój i znaczenie chemii żywności" link open in new tab

Portal MOST Wiedzy link open in new tab