Repozytorium publikacji - Politechnika Gdańska

Ustawienia strony

english
Repozytorium publikacji
Politechniki Gdańskiej

Treść strony

Zakres, rozwój i znaczenie chemii żywności

Chemia żywności jest nauką o właściwościach składników żywności, o przemia-nach tych związków w czasie przechowywania i przetwarzania surowców orazproduktów żywnościowych, a także o roli jaką odgrywają różne substancje wtworzeniu cech sensorycznych. Akademickie ośrodki badań i kształcenia w zak-resie nauki o żywności mają w Polsce w większości rodowód sięgający WyższejSzkoły Rolniczej w Dublanach i Akademii Technicznej we Lwowie z końca XIXwieku.

Autorzy

Informacje dodatkowe

Kategoria
Publikacja monograficzna
Typ
rozdział w książce - monografii autorskiej /podręczniku o zasięgu krajowym
Język
polski
Rok wydania
2002

Źródło danych: MOSTWiedzy.pl - publikacja "Zakres, rozwój i znaczenie chemii żywności" link otwiera się w nowej karcie

Portal MOST Wiedzy link otwiera się w nowej karcie