Publications Repository - Gdańsk University of Technology

Page settings

polski
Publications Repository
Gdańsk University of Technology

Treść strony

Charakterystyka wybranych tłuszczów użytych w gastronomii do głębokiego smażenia. Characteristics of selected fats used in catering industry for deep frying of food stuffs.

W wybranych losowo próbach tłuszczów smażalniczych z gastronomii oznaczono skład kwasów tłuszczowych, Liczbę Kwasową, Liczbę Anizydynową, Liczbę Nadtlenkową oraz zawartość i skład frakcji polarnej. Nie znaleziono korelacji pomiędzy stopniem nienasycenia badanych tłuszczów smażalniczych (LJ) i badanymi wyróżnikami jakości.

Authors

Additional information

Category
Aktywność konferencyjna
Type
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Language
polski
Publication year
2004

Source: MOSTWiedzy.pl - publication "Charakterystyka wybranych tłuszczów użytych w gastronomii do głębokiego smażenia. Characteristics of selected fats used in catering industry for deep frying of food stuffs." link open in new tab

Portal MOST Wiedzy link open in new tab