Repozytorium publikacji - Politechnika Gdańska

Ustawienia strony

english
Repozytorium publikacji
Politechniki Gdańskiej

Treść strony

Charakterystyka wybranych tłuszczów użytych w gastronomii do głębokiego smażenia. Characteristics of selected fats used in catering industry for deep frying of food stuffs.

W wybranych losowo próbach tłuszczów smażalniczych z gastronomii oznaczono skład kwasów tłuszczowych, Liczbę Kwasową, Liczbę Anizydynową, Liczbę Nadtlenkową oraz zawartość i skład frakcji polarnej. Nie znaleziono korelacji pomiędzy stopniem nienasycenia badanych tłuszczów smażalniczych (LJ) i badanymi wyróżnikami jakości.

Autorzy

Informacje dodatkowe

Kategoria
Aktywność konferencyjna
Typ
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Język
polski
Rok wydania
2004

Źródło danych: MOSTWiedzy.pl - publikacja "Charakterystyka wybranych tłuszczów użytych w gastronomii do głębokiego smażenia. Characteristics of selected fats used in catering industry for deep frying of food stuffs." link otwiera się w nowej karcie

Portal MOST Wiedzy link otwiera się w nowej karcie