Publications Repository - Gdańsk University of Technology

Page settings

polski
Publications Repository
Gdańsk University of Technology

Treść strony

Wpływ parametrów reakcji acydolizy na stopień wbudowania się kwasu kaprylowego w triacyloglicerole oleju rzepakowego.

Badano wpływ wybranych parametrów enzymatycznej acydolizy na stopień wbudowywania się kwasu kaprylowego w cząsteczki oleju rzepakowego. Zmieniano stosunki molowe reagentów, czas reakcji, ilośc wody w preparacie enzymatycznym, środowisko reakcji. Stwierdzono, że najkorzystniejsze warunki wbudowywania się tego kwasu w cząsteczki TAG były przy następujących parametrach: zawartość wody w preparacie enzymatycznym - 10%; stosunek molowy oleju do kwasu 1:7,5; czas trwania reakcji - 5h.

Authors

Additional information

Category
Aktywność konferencyjna
Type
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Language
polski
Publication year
2004

Source: MOSTWiedzy.pl - publication "Wpływ parametrów reakcji acydolizy na stopień wbudowania się kwasu kaprylowego w triacyloglicerole oleju rzepakowego." link open in new tab

Portal MOST Wiedzy link open in new tab