Repozytorium publikacji - Politechnika Gdańska

Ustawienia strony

english
Repozytorium publikacji
Politechniki Gdańskiej

Treść strony

Wpływ parametrów reakcji acydolizy na stopień wbudowania się kwasu kaprylowego w triacyloglicerole oleju rzepakowego.

Badano wpływ wybranych parametrów enzymatycznej acydolizy na stopień wbudowywania się kwasu kaprylowego w cząsteczki oleju rzepakowego. Zmieniano stosunki molowe reagentów, czas reakcji, ilośc wody w preparacie enzymatycznym, środowisko reakcji. Stwierdzono, że najkorzystniejsze warunki wbudowywania się tego kwasu w cząsteczki TAG były przy następujących parametrach: zawartość wody w preparacie enzymatycznym - 10%; stosunek molowy oleju do kwasu 1:7,5; czas trwania reakcji - 5h.

Autorzy

Informacje dodatkowe

Kategoria
Aktywność konferencyjna
Typ
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Język
polski
Rok wydania
2004

Źródło danych: MOSTWiedzy.pl - publikacja "Wpływ parametrów reakcji acydolizy na stopień wbudowania się kwasu kaprylowego w triacyloglicerole oleju rzepakowego." link otwiera się w nowej karcie

Portal MOST Wiedzy link otwiera się w nowej karcie