Publications Repository - Gdańsk University of Technology

Page settings

polski
Publications Repository
Gdańsk University of Technology

Treść strony

Porównanie przebiegu enzymatycznej hydrolizy oleju rzepakowego świeżego, ogrzewanego oraz jego polarnej i niepolarnej frakcji

Porównano przebieg enzymatycznej hydrolizy oleju rzepakowego świeżego i ogrzewanego w temp. 185 st. C przez 2,5 h oraz frakcji niepolarnej i polarnej, wyizolowanej z oleju ogrzewanego. Hydroliza prowadzona była w obecności lipazy trzustkowej, w warunkach symulujących proces trawienia. Stwierdzono, że olej rzepakowy ogrzewany oraz jego frakcja polarna i niepolarna hydrolizowane są wolniej niż olej świeży.

Authors

Additional information

Category
Aktywność konferencyjna
Type
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Language
polski
Publication year
2005

Source: MOSTWiedzy.pl - publication "Porównanie przebiegu enzymatycznej hydrolizy oleju rzepakowego świeżego, ogrzewanego oraz jego polarnej i niepolarnej frakcji" link open in new tab

Portal MOST Wiedzy link open in new tab