Repozytorium publikacji - Politechnika Gdańska

Ustawienia strony

english
Repozytorium publikacji
Politechniki Gdańskiej

Treść strony

Porównanie przebiegu enzymatycznej hydrolizy oleju rzepakowego świeżego, ogrzewanego oraz jego polarnej i niepolarnej frakcji

Porównano przebieg enzymatycznej hydrolizy oleju rzepakowego świeżego i ogrzewanego w temp. 185 st. C przez 2,5 h oraz frakcji niepolarnej i polarnej, wyizolowanej z oleju ogrzewanego. Hydroliza prowadzona była w obecności lipazy trzustkowej, w warunkach symulujących proces trawienia. Stwierdzono, że olej rzepakowy ogrzewany oraz jego frakcja polarna i niepolarna hydrolizowane są wolniej niż olej świeży.

Autorzy

Informacje dodatkowe

Kategoria
Aktywność konferencyjna
Typ
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Język
polski
Rok wydania
2005

Źródło danych: MOSTWiedzy.pl - publikacja "Porównanie przebiegu enzymatycznej hydrolizy oleju rzepakowego świeżego, ogrzewanego oraz jego polarnej i niepolarnej frakcji" link otwiera się w nowej karcie

Portal MOST Wiedzy link otwiera się w nowej karcie