Repozytorium publikacji - Politechnika Gdańska

Ustawienia strony

english
Repozytorium publikacji
Politechniki Gdańskiej

Treść strony

Proteins

Struktura białek wpływa na ich wartość odżywczą, właściwości funkcjonalne wżywności oraz reakcje w surowcach i produktach żywnościowych. Warunki prze-chowywania oraz obróbki w przemyśle i w czasie przygotowywania kulinarnegowywołują przemiany białek istotne dla jakości żywności. Przez celowe, enzy-matyczne i chemiczne modyfikowanie składu i struktury białek można wpływaćna ich właściwości funkcjonalne w żywności i wartość biologiczną oraz lepiejwykorzystać dostępne surowce żywnościowe.

Autorzy

Informacje dodatkowe

Kategoria
Publikacja monograficzna
Typ
rozdział w książce - monografii autorskiej/podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Język
angielski
Rok wydania
2002

Źródło danych: MOSTWiedzy.pl - publikacja "Proteins" link otwiera się w nowej karcie

Portal MOST Wiedzy link otwiera się w nowej karcie